Varsinais-Suomen historialliset kohteet, kulttuuri, shoppailu, tapahtumat, harrastusmahdollisuudet ja upea luonto houkuttelevat matkailijoita. Saaristo ja sen kymmenet tuhannet saaret ovat maakuntamme helmi.

Varsinais-Suomen rikkaan historian huomaa kaikkialla. Turun linnan, tuomiokirkon ja Luostarinmäen lisäksi keskiaikaisia kirkkoja ja kartanoita löytyy ympäri maakuntaa, kuten myös viehättäviä puutalokortteleita.

Ostoshaluiset suuntaavat Turkuun ja Raisioon. Turun Aurajoen rannoilla on laadukkaita ravintoloita, kahviloita, gallerioita ja designliikkeitä. Turusta on kehittynyt laadukas ravintolakaupunki ja puhdasta lähiruokaa sekä tarjoillaan että viljellään ympäri Varsinais-Suomea.

Logomon kulttuurikeskuksessa Turussa voi nähdä huippuartistien konsertteja, teatteria, elokuvia ja esityksiä. Luovat yritykset työskentelevät Logomo Byråssa ja Konttorissa.

Loimaan seutu tarjoaa maaseudun rauhaa ja harrastemahdollisuuksia moottoriurheilusta curlingiin tai hiihtoon harjumaisemissa. Loimaalla sijaitsee Suomen maatalousmuseo Sarka.

Vakka-Suomessa merellisyys yhdistyy Uudenkaupungin pirteään menoon ja historialliseen tunnelmaan puutalokortteleineen.

Salon seudun valtteja ovat historialliset kohteet, kulttuuri ja ostosmahdollisuudet. Teijon kansallispuistossa on monipuoliset virkistys- ja retkeilymahdollisuudet sekä elävä 1800-luvun ruukkikylä Mathildedal. Myös Teijon ja Kirjakkalan ruukit ovat näkemisen arvoisia.

Parainen ja Kemiönsaari ovat kaksikielisiä saaristokuntia, joissa houkuttelevat saariston rauha ja aktiviteetit. Saariston rengastie houkuttelee kymmeniä tuhansia matkailijoita joka kesä ja polkupyöräilyn suosio kasvaa.

Kuhankuonon retkeilyreitistön polut kulkevat laajoilla metsäalueilla, kallioilla ja soilla. Reitit johtavat mm. Vaskijärven luonnonpuistoon ja Kurjenrahkan kansallispuistoon.

Varsinais-Suomen matkailua koordinoi ja markkinoi Visit Turku. Vuonna 2011 Turku oli Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Lue lisää Varsinais-Suomen viiden seudun houkutuksista:

Loimaan seutu
Salon seutu
Turun seutu
Turunmaan seutu
Vakka-Suomen seutu

Muut linkit:

Logomo

Turun saaristo

Kemiönsaari

Suomen saaristovaraus

Uudenkaupungin matkailutoimisto

Kuhankuonon retkeilyreitistö

Harjureitti

Naantalin matkailu

Salon matkailu

Kaarinan matkailu

Meri-Teijo

Matkailualue Vihreä Kolmio - Loimaan seutukunta

Food & fun tapahtuma

Centrum Balticum

Videot:

Kuhankuono matkailuvideo

The Archipelago Trail -traileri

Southwest Finland national parks

ermaaIMG 3695IMG 6315IMG 6406IMGP0894