Silloin, kun salossa ei ole Suomen lippua, on suositeltavaa käyttää viiriä. Viirin käyttö on vapaata.Se saa liehua yötä päivää, sen käyttöä eivät sido liputussäännöt. Asuintaloissa viiri voi liehua koko vuoden, kesämökeillä on suositeltavaa, että viiriä käytetään joko kotiväen ollessa paikalla tai koko kesän.

 

Varsinais-Suomessa voi jokainen nostaa salkoon maakunnan keltapunaisen viirin. Varsinais-Suomen liitto myy maakunnan vaakunalla varustettua keltapunaista viiriä. Ilman vaakunaa olevaa viiriä myyvät hyvin varustetut rakennustarvike- ym. liikkeet.

Myös monilla kunnilla on kunnan omalla vaakunalla varustettu viiri. Sukuseurat, kotiseutuyhdistykset ja muut järjestöt ovat teettäneet omia viirejään. Viirin avulla voi osoittaa yhteenkuuluvuutta lähipiiriin ja kiintymystä kotiseutuun.

Viirin normaali suosituspituus on puolet lippusalon pituudesta. Mikäli lähellä on puita tai rakennuksia, joihin viiri voisi tuulessa tarttua, tulee valita lyhyempi viiri. Avaralla paikalla puolestaan pidempi viiri näyttää uljaammalta.

Vaakunalla varustetun viirin hinta Varsinais-Suomen liitosta ostettuna (maksutapana käteinen):

3m 50€
4m 60€
5m 70€
6m 80€

Lisätietoja:

Suomalaisuuden liitto, p. (09) 442 824
Varsinais-Suomen liitto, p. (02) 2100 900

viiripysty