HOPEA EI OLE HÄPEÄ

Kirjoittanut  maanantai, 23 touko 2016 12:07

Seurasin kolmen miljoonan muun suomalaisen lailla eilisen maailmanmestaruudesta pelatun jääkiekkomaaottelun Suomi-Kanada. Myönnän pettyneeni, vaikka siihen ei oikeastaan voinut olla yhtä ainoaa objektiivista syytä. Olimme voittaneet vastustajamme alkulohkossa, mutta aika moni taisi minun laillani unohtaa, että Kanadan joukkueessa oli kuusi NHL-pelaajaa, joiden viime kauden pistemäärä oli parempi kuin meidän ykkösemme Jussi Jokisen. Nälkä kasvaa syödessä, mutta jos viisimiljoonainen kansakunta voittaa 18-vuotiaat, 20-vuotiaat ja ottaa miehissä hopeaa, on saavutus uskomattoman hieno.

Myös Turku otti kakkossijan kaupunkien elinvoimatutkimuksessa. Ykköspaikan otti Tampere, joten järjestys oli sama kuin muuttohalukkuustutkimuksessa. Myöskään tätä hopeaa ei pidä hävetä, sillä esimerkiksi Helsinki jäi kauaksi taakse.

Olemme maakunnan liitossa viime vuoden aikana puhuneet paljon kärkikolmio Helsinki-Turku-Tampere yhteistyön kehittämisestä maakuntien tasolla. Tiistaina pidimme strategiatyötä koskevan seminaarin, jossa ruodimme toistemme töitä. Tilaisuus oli hyvähenkinen ja korosti yhteistyön tärkeyttä. Siitä ei pääse mihinkään, että Suomen tulevaisuus on hyvin pitkälti Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan varassa.

Mutta aina on mahdollisuus parantaa juoksua. Viikonlopun uutisissa maan menestyvimmän yhtiön, Koneen, toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth korosti kaupungistumisen tärkeyttä Suomen kehityssuuntana. Vaikka Turku pärjäsi loistavasti edellä mainitussa kisassa, on kaupungin ydinkeskustan kehittämiseen saatava vauhtia. Jokaisen päättäjän on otettava vastuunsa. Nyt ulkopuoliselle syntyy kuva narsistisesta viivytyksestä, jossa ydinkeskustan kehitystarpeet ollaan joidenkin toimesta heittämässä romukoppaan, jotta torikeskusteluissa voidaan vahvistaa pinttyneitä, kaikkea muutosta vastustavia ennakkoluuloja. Se ei näytä muualla Suomessa kovin hyvältä. On peiliin katsomisen paikka. Luulen, että Kone Oyj tutkii erittäin tarkasti maailman trendit. Turun ei kannata potkia tutkainta vastaan, vaan olla reippaasti urbaanin huomisen puolesta.

 

TÄLLÄ VIIKOLLA
Ma: ap. johtoryhmä, puolelta päivin Yrittäjien tj. Mikael Pentikäinen yms., ip. Kauppakamarin elinkeinovaliokunta
Ti: Aamulla senioriagronomit, sitten Hki ja maakuntauudistus
Ke: VTT:n neuvottelukunta Espoo
To: ap. Kansalaistapaaminen, Yrittäjä-lehden haastattelu, Bioenergialaitoksen peruskiven muuraus Raisio Oyj, kehityskeskustelu, illalla Kuntakokous
Pe: ap. Kauppakamarin strategiatyö, Mikko Lohikoski kv-asiat, ip. talon sis. palaveri.

Luettu 8514 kertaa Viimeksi muutettu tiistai, 24 touko 2016 08:01
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « HYVÄÄ EUROOPAN MERIPÄIVÄÄ! HYVÄ VR »

Jätä kommentti

Muista täyttää kaikki pakolliset tiedot (*) . HTML-koodi ei ole sallittu.