Varsinais-Suomessa teollisuudella on keskimääräistä merkittävämpi osuus elinkeinorakenteessa. Turun telakan ja sen alihankkijaverkoston yhteistyönä on rakennettu maailman parhaat, suurimmat kuten myös ympäristöystävällisimmät risteilijät. Tätä kautta maakuntaan on rakentunut ainutlaatuinen osaamisverkosto. Meri- ja metalliteollisuus muodostavat kivijalan, jonka rinnalla alueen muun merkittävän teollisuuden kuten koneiden, laitteiden sekä autojen valmistuksen on hyvä toimia.

Uudenkaupungin Valmet Automotiven autotehtaalla valmistetaan lähivuosina autoja Mercedes Benzin A-luokassa.

Metalli mukaan lukien elektroniikka-ala toimialana on ollut yksi maakunnan vahvuuksista. Toimialan kehitys vaikuttaa laajasti koko maakunnan hyvinvointiin, sillä toimiala on vahva myös Turun seudun ulkopuolella. Salossa ICT -ala on edelleen tärkeä.

Yhtenä maakunnan elinkeinojen kehittämisen painopistealueena on jo pitkään ollut bio- ja lääkeala. Luovat alat jatkavat kasvuaan Turussa ja Varsinais-Suomessa.

Perinteinen teollisuus on menettämässä jalansijaa palvelusektorille, kuten muuallakin maassa. Maakunnan olosuhteet tarjoavat Suomen olosuhteissa poikkeuksellisen monipuolisen mahdollisuuden matkailun kehittämiselle. Alueen suurin valtti on saaristo ja merellisyys yhdistettynä entistä enemmän kulttuuriin ja elämystuotantoon.

Varsinais-Suomi on maan johtava maatalousalue ja merkittävä elintarviketeollisuuden raaka-aineiden tuottaja, sillä onhan maatalouden tuotanto-olosuhteet maan parhaat. Lähiruoka on nouseva trendi.

Turun seudun kehittämiskeskus

Yrityssalo

Loimaan yrityspalvelut

Uusikaupunki yrittäjäpalvelut

Paraisten yrittäjäpalvelut

Kemiönsaaren yrittäjäpalvelut

Auranmaan yritykset

 

 

 telakka2