13.12.2010

Linnateatterin johtaja, näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Mikko Kouki (s. 1967) palkittiin tämän vuoden Aurora-mitalilla.

Mikko Koukin johdolla Linnateatteri on kasvanut alueen suosituimmaksi ja Suomen viidenneksi suosituimmaksi teatteriksi, tänä vuonna kävijöitä on yli 110 000. Linnateatteri on tehnyt rohkeasti eri aluevaltauksia ja hakenut uusia yhteistyökumppaneita. Lasten- ja nuorten teatterissa Linnateatteri on vahva tekijä.

Linnateatterin omarahoitusosuus on Suomen suurin, mikä tekee saavutuksesta vielä merkittävämmän.

- Pitää kuitenkin muistaa, että menestys on historiaa. Uusia aluevaltauksia on tehtävä ja niitä aiomme tehdä myös jatkossa. Linnateatterissa olemme täysin riippuvaisia siitä, että ihmiset tulevat paikalle katsomaan mitä teemme, Mikko Kouki totesi maakuntavaltuustolle.

Kouki on näytellyt useassa kotimaisessa elokuvassa kuten Käsky, Riisuttu mies ja Paha maa. Palkitussa Irtiottoja – sarjassa hän näytteli keskeistä roolia ja toimi käsikirjoittajana. Hän on myös tehnyt Aku Louhimiehen ja Niina Revon kanssa käsikirjoituksen elokuvaan, jonka työnimi on Vuosaari.

Vuonna 2007 Kouki sai kaksi Jussi-patsasta elokuvista Valkoinen kaupunki ja Riisuttu mies.

Varsinais-Suomen liitto on myöntänyt Aurora-mitaleita vuodesta 2007 tunnustuksena maakunnan hyväksi tieteen, taiteen tai muun kulttuurityön alalla toimineelle henkilölle, yhteisölle tai viranomaiselle.

koukimikko