INNOAURA – Luovaa innovoimaa Varsinais-Suomesta -kilpailussa valitaan maakunnan alueelta valitsijoiden mielestä eniten luovuutta, luovaa potentiaalia omaava tai luovien toimialojen liiketoimintaa kehittänyt yritys.

Varsinais-Suomen maakuntaohjelmassa 2011-2014 yhtenä toimenpiteenä oli: ”Myönnetään jokavuotinen julkinen palkinto alueen luovan toimialan parhaista innovaatioista, joiden valintakriteerit tukevat maakunnan elinkeinopoliittisia tavoitteita”. Maakuntaohjelman toteutukseen liittyen kilpailu järjestettiin vuosina 2012, 2013 ja 2014. Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi kilpailu järjestettiin myös vuonna 2017.


Kilpailun tarkoituksena on:

  • tehdä luovia toimialoja tunnetuksi ja lisätä niiden arvostusta, sekä sijoittajien että suuren yleisön silmissä, sekä samalla viestittää asian tärkeyttä ja siihen liittyviä mahdollisuuksia
  • innostaa alalle uusia yrittäjiä
  • nostaa esille hyviä esimerkkejä ja innostaa muitakin alan yrityksiä osallistumaan
  • tarjota julkisuuden kautta palkittaville mahdollisuuksia uusiin hyödyllisiin kontakteihin

Palkittavan yrityksen tulee olla toiminnassa ja ideoiden pitkälle innovoituna käytännön toteutuksina. Yrityksen pitää olla kotipaikaltaan varsinaissuomalainen, vaikka sen markkinat olisivatkin muualla. Osallistua voi myös yrityksen yksittäinen projekti, hanke tai suuremman yhtiön yksikkö.

Kilpailun valintaraati tekee päätöksen palkinnon saajasta. Palkintona on 8 000 euroa voittajayritykselle. Tämän lisäksi voidaan antaa kunniamainintoja.

Vuosina 2012-2014 palkinnon ovat saaneet LPR -arkkitehtien suunnittelema Helsingin Musiikki-talon Aicon –katsomotuoli, Metaverstas Oy:n hanke Virtuaalioppimisympäristö meriturvallisuusharjoitusten tukena sekä NordicEdu Oy:n NordicEdun Oppimispelit. Vuoden 2017 kilpailun voittajat olivat Led Tailor Innova7ionin Fotoniteknologia arkipäivän käytössä ja Myssyfarmi Oy:n Myssyfarmin maailmanvalloitus.

Lisätietoja
Elinkeinopäällikkö Petteri Partanen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
P. 040 7760 630

innoaura2017