Varsinais-Suomen liitto on järjestänyt maakuntahallituksen päätöksellä Varsinais-Suomen vaikuttajakoulua vuodesta 2016 saakka. Vaikuttajakoulun on kolmen lukuvuoden aikana käynyt 69 nuorta. Koulutus on saanut paljon positiivista palautetta nuorilta ja herättänyt laajasti kiinnostusta.

Vaikuttajakoulu on tarkoitettu yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneille toisen asteen opiskelijoille, vastavalmistuneille sekä juuri korkeakouluopintonsa aloittaneille nuorille. Vaikuttajakoulussa osallistujat tutustuvat erilaisiin vaikuttajatahoihin, vaikuttamisen keinoihin ja saavutettuihin tuloksiin. Käsiteltävinä aiheina on muun muassa päätöksenteko eduskunnassa, kunnissa ja Euroopan Unionissa. Lisäksi käsitellään aluehallintoa, mediaa, alueen elinkeinoelämän ja järjestöjen toimintaa sekä kansainvälisiä suhteita. Kouluttajina toimivat eri alojen ammattilaiset, nuoret vaikuttajat sekä kokeneet valtiomiehet ja Varsinais-Suomen liiton asiantuntijat.

Vaikuttajakoulu kestää yhden lukuvuoden ajan ja se sisältää 8-10 koulutustilaisuutta. Vaikuttajakoulun neljännen vuosikurssin koulutus käynnistyi syyskuussa 2019 ja päättyy toukokuussa 2020. Vaikuttajakoulu on osallistujille maksuton ja se on osa Varsinais-Suomen liiton edunvalvontatoimintaa.

Lisätietoja:
Erikoissuunnittelija Malla Rannikko-Laine, 040 721 3429
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

vaikuttajavaikuttaja2


haastatteluVaikuttajakouluryhmakuva 1005