Maakuntamme tavoitteena on toimia aktiivisesti Varsinais-Suomen parhaaksi Itämeren alueella ja Euroopassa, sekä olla tärkeä solmukohta myös Tukholman ja Pietarin välisellä kasvukäytävällä.

Varsinais-Suomen liitto osallistuu aktiivisesti EU:n Itämeristrategian toteuttamiseen alueen muiden toimijoiden kanssa. Kansainvälisessä yhteistyössä ja vuoropuhelussa saamme edistettyä alueelle tärkeitä kysymyksiä laajalla rintamalla.

Varsinais-Suomen liitolla ja Turun kaupungilla on yhteinen edunvalvontatoimisto Brysselissä. Sen tehtävänä on edistää Turun seudun ja Varsinais-Suomen suhteita Euroopan unioniin ja eurooppalaisiin järjestöihin, edistää alueemme intressejä EU:n päätöksenteossa sekä tukea varsinaissuomalaisia toimijoita eurooppalaisessa yhteistyössä.

Tärkeä rooli on myös kansainvälisillä verkostoilla, joihin kuulumalla voidaan tuoda varsinaissuomalainen näkökulma ajankohtaisin kysymyksiin, sekä löytää kumppaneita kansainvälisiin hankkeisiin. Varsinais-Suomen liitto kuuluu mm. eurooppalaiseen edunvalvonta- ja asiantuntijajärjestöön Conference of Peripheral Maritime Regions CPMR.

Liitto toimii aktiivisesti saaristomme kehittämiseksi. Saaristoyhteistyön tehtävänä on toimia kolmen saaristoalueen yleisenä yhteydenpito- ja yhteistyöelimenä. Saaristoyhteistyössä ovat mukanaTukholman ja Uppsalan läänin saaristo-osat, Ahvenanmaan saaristokunnat sekä Varsinais-Suomen ja Uudenmaan saaristoalueet.

 

Kysyttävää kansainvälisestä toiminnastamme? Ota yhteyttä:

Kansainvälisten asioiden päällikkö Sonja Palhus, etunimi.sukunimi(at)varsinais-suomi.fi, p. 040 534 3865.

Varsinais-Suomelle tärkeitä verkostoja ja toimijoita


EU:n Itämeristrategia EUSBSR
Central Baltic-ohjelma
Conference of Peripheral Maritime Regions CPMR
Smart Blue regions- hanke
Baltic Sea Region-ohjelma, BSC
Alueiden komitea
Baltic Sea States Subregional Co-operation BSSSC
Alueiden tutkimus- ja innovaatioyhteistyö ERRIN

eurooppa