Varsinais-Suomen liiton viestintä on avointa, osallistavaa ja selkeää. Siinä hyödynnetään eri tiedotuskanavia ja sosiaalista mediaa (mm. Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, blogit, vlogit). Aktiivista viestintää harjoitetaan suomeksi ja ruotsiksi, mahdollisuuksien mukaan myös englanniksi.

Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka toiminnalla pyritään lisäämään maakunnan hyvinvointia ja kilpailukykyä. Toiminta on vuorovaikutteista ja yhteistyöhakuista. Avoin, nykyaikainen ja vuorovaikutteinen viestintä toteuttaa maakuntastrategian visiota: "Varsinais-Suomessa elämisen laatu on parasta. Menestyvää ja hyvinvoivaa maakuntaa rakennetaan yhteistyöllä ja kumppanuudella".


Media

Mediatiedotteita laaditaan maakuntahallituksen ja maakuntavaltuuston kokouksista suomeksi ja ruotsiksi, lehdistötilaisuuksista sekä muista tapahtumista, kannanotoista ja tärkeistä kokouksista. Maakuntajohtaja Kari Häkämies laatii joka kuukausi maakuntakatsauksen maakuntahallituksen kokoukseen. Niistä viestitetään medialle.

Mediaa palvellaan myös mm. tilastotietojen jalostamisessa sekä muissa maakuntaa koskevan taustatiedon kokoamisessa.

Kuvapankissa on painokelpoisia valokuvia maakuntajohtajasta sekä liiton luottamushenkilöistä. Kuvapankista löytyy myös Varsinais-Suomen vaakuna ja Varsinais-Suomen liiton logo.

Varsinais-Suomen liiton viestinnän linjaukset

Graafinen ohjeisto

 

Lisätietoja:

viestintäpäällikkö Kirsi Stjernberg p. 040 5513120  kirsi.stjernberg(at)varsinais-suomi.fi

YLE