Varsinais-Suomen vaikuttajakoulu 2020–2021

Varsinais-Suomen liitto on järjestänyt maakuntahallituksen päätöksellä Varsinais-Suomen vaikuttajakoulua vuodesta 2016 saakka. Vaikuttajakoulun on neljän lukuvuoden aikana käynyt 85 nuorta. Koulutus on saanut paljon positiivista palautetta nuorilta ja herättänyt laajasti kiinnostusta.

Vaikuttajakoulu on tarkoitettu yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneille toisen asteen opiskelijoille, vastavalmistuneille tai juuri korkeakouluopintonsa aloittaneille nuorille. Vaikuttajakoulussa osallistujat tutustuvat erilaisiin vaikuttajatahoihin, vaikuttamisen keinoihin ja saavutettuihin tuloksiin. Käsiteltävinä aiheina ovat muun muassa päätöksenteko eduskunnassa, kunnissa ja Euroopan Unionissa. Lisäksi käsitellään aluehallintoa, mediaa, alueen elinkeinoelämän ja järjestöjen toimintaa sekä kansainvälisiä suhteita. Kouluttajina toimivat eri alojen ammattilaiset, nuoret vaikuttajat sekä kokeneet valtiomiehet sekä Varsinais-Suomen liiton asiantuntijat.


Sisältöjä muokataan osallistujien kiinnostuksen mukaan. Aiemmissa vaikuttajakouluissa on mm:

  • tavattu kuntapäättäjiä ja seurattu kaupunginvaltuuston kokouksia
  • vierailtu eduskunnassa ja tavattu kansanedustajia sekä ministereitä
  • vierailtu vaikuttajaviestintätoimistolla ja tutustuttu mediatalojen toimintaan
  • perehdytty EU-asioihin, tavattu europarlamentaarikkoja ja vierailtu suurlähetystöissä
  • tutustuttu elinkeinoelämään, paikallisiin yrityksiin sekä järjestöihin


Koulutukseen otetaan kerrallaan noin 15–20 nuorta. Vaikuttajakoulu kestää yhden lukuvuoden ajan ja se sisältää 8-10 koulutustilaisuutta. Koulutustilaisuudet järjestetään arkisin iltapäivä- ja ilta-aikaan tai kokopäiväkursseina. Tarvittaessa annamme vaikuttajakoulun jäsenelle poissaolotodistuksen oppilaitosta varten.

Koulutuksen käynnistäminen ajoitetaan syksyyn 2020 niin, että epidemian vaikutukset tilaisuuksien järjestämiseen pystytään minimoimaan. Tarvittaessa koulutus aloitetaan vasta alkuvuonna 2021. Nuori osallistuu vaikuttajakoulun päätöstilaisuuteen ja saa osallistumisestaan maakuntajohtajan allekirjoittaman todistuksen. Vaikuttajakoulu on osallistujille maksuton ja se on osa Varsinais-Suomen liiton edunvalvontatoimintaa.

HAKUAIKA 24.8.–6.9.2020

Mukaan vaikuttajakoulun vuosikurssille 2020–2021 voi hakea täyttämällä  hakulomakkeen. Koulutukseen osallistumiselle ei ole vaatimusta aiemmasta kokemuksesta, vaan osallistujat valitaan nuoren oman kiinnostuksen ja motivaation perusteella.

TERVETULOA MUKAAN!

Lisätietoja:
Erikoissuunnittelija Malla Rannikko-Laine, 040 721 3429, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 


Metsteollisuus

Seurasaari


vaikuttaja2