Jessica Ålgars-Åkerholm

tisdag, 07 april 2015 08:55

Varför fascinerar bloggar?

Kanske för att texten har färg och smak, man använder vackra fotografier och skribentens person är synlig. Det väcker tankar och känslor i läsaren: ”Aha, man kan tänka såhär också. Oh, jag skulle inte ha trott att den här personen är så intressant. Wow, dit vill jag också fara!”

Nu har Egentliga Finland en egen bloggspalt. En blogg är alltså en webbdagbok (eng. weblog). På bloggsidan berättar olika människor om Egentliga Finlands små och stora ting – varje vecka. Förutom på finska skrivs bloggar ibland även på svenska och engelska.

Egentliga Finlands förbunds anställda berättar om sitt arbete – vardagen, prestationer och vad som händer bakom kulisserna. Bloggarna behandlar allt från trafik och miljö till utbildning, geoinfo, internationella frågor och rekreation. I förbundet arbetar sakkunniga i olika branscher och gör ett värdefullt jobb för att utveckla vårt landskap. Nu vill vi berätta om detta för er på ett vardagligt och människonära sätt.

I förbundet arbetar inte bara finländare. Vill du veta hur det är att leva som utlänning i Egentliga Finland? Those topics we write about in English.

Via bloggarna blir förbundets människor bekanta och får ett ansikte. Vi hoppas att många vill diskutera landskapets frågor i detta forum och vågar ta kontakt med oss. Ni får gärna dela bloggtexterna i egna forum för sociala medier.

Egentliga Finland är ett sällsynt intressant och rikt landskap med fantastiska människor, evenemang, platser, utbildningsenheter... Det här kan du läsa om i Egentliga Finlands blogg. I år skriver människor från olika arbetsplatser om bl.a. högskolevärlden, skärgårdsturism, kultur, EU, cykling… Partiernas representanter skriver bloggar och i fortsättningen hör vi förhoppningsvis också vad som pågår i kommunerna.

Det råder ingen brist på ämnen, tvärtom. Alla skribenter har med glädje och nyfikenhet lovat hänga med i en för dem ny bloggvärld. Ingen kan påstå att Egentliga Finlands invånare inte tänder eller är dåliga på samarbete. Härligt!

En bloggtext får inte vara lång, så hej då för denna gång. Jag hoppas att vi ses i denna spalt varje vecka. Vem vet, kanske du också snart är en av oss – en glad bloggare i Egentliga Finland?