HYVÄ HESARI!

Skrivet av  tisdag, 07 juni 2016 09:30

 

Myönnän, että otsikko on Turussa ja Varsinais-Suomessa julkaistuna vähintäänkin provokatorinen. Tänä aamuna täytyy pääkaupungin aviisia kuitenkin kiittää hyvästä jutusta koskien Turkua ja Meyer-telakan vaikutusta aluetalouteen ja täkäläiseen ilmapiiriin.

Nykyjournalismi ei juuri mukavista asioista puhu. Vallan vahtikoiraksi on ryhdytty entistä ponnekkaammin ja moni toimittaja kokee tehtäväkseen ”pudottaa päitä” (suora sitaatti otsikossa mainitun lehden journalistilta).

Koko Suomi rämpii kuitenkin sellaisessa suossa, että ehkä tuosta kallonmetsästys-filosofiasta voisi hellittää hieman useammin kuin nyt on käytäntö. Taloudessa on omat realiteettinsa, mutta myös ilmapiirillä on vaikutuksensa. Jos me joka aamu lehden avatessamme kohtaamme vain synkkyyttä, tarttuu sellainen ihmismieleen helposti koko päiväksi.

On esitetty arvio, että 90-luvun lama alkoi taittua, kun suomalaisten itsetunto nousi jääkiekon maailmanmestaruuden vuoksi. Ehkä juttu ei aivan noin yksinkertaisesti mennyt, mutta ei Sakun, Teemun, Jeren jne. vaikutusta pidä kuitenkaan aliarvioida.

Työttömyyden kasvu on pysähtynyt maakunnassamme. Joillakin aloilla työpaikat ovat lisääntyneet. Ongelmia jää ratkottavaksi kuitenkin vielä vuosikausiksi. Mutta nyrpeällä naamalla asiat muuttuvat vielä huonommiksi.

 

TÄLLÄ VIIKOLLA

Ma: koko päivä maakuntavaltuusto, ip virkamiesryhmä maakuntauudistusta pohtimassa
Ti: Konttorihommia, kehityskeskustelu, henkilökuntainfo ja illalla maakuntauudistuksen poliittinen ohjausryhmä
Ke: Aamulla Hki maakuntajohtajakokous, Puolan lähetystö ip
To: Maakuntahallituksen lista-asiat, sitten Hki taas: Turun kaupunkiseudun kasvusopimuksen allekirjoitus, ip Finavia pääjohtaja Savolainen, illalla Naantalin musiikkijuhlat
Pe: Uuteenkaupunkiin: autotehtaalle ja kaupungin johdon tapaaminen.

Läs 8593 gånger Senast ändrad tisdag, 07 juni 2016 09:34
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.