KANNATTAA TAVOITELLA SUURIA

Skrivet av  fredag, 26 juni 2015 08:46

Olin eilen illalla seuramassa Paavo Nurmi Gamesia Turussa. Vaikka ilma oli kolea, kisat onnistuivat loistavasti: käytiin monia kansainvälisten tähtien tahdittamia kisoja ja kaiken kruunasi ikään kuin tilauksesta Tero Pitkämäen melkein ysikymppinen keihäskaari.

Suurkiitos kuuluu tietenkin järjestäjille, Jari Salonen on joukkoineen tehnyt loistotyötä. Tavoitetaso on korkea, eikä se lopu siihen, että läsnä oli ehdottomasti kesän suurin yleisurheiluyleisö. Rima on niin korkealla, että Paavo Nurmi-organisaatio tavoittelee Timanttiliigan kisoja Turkuun.

Vielä pari vuotta sitten moni saattoi hieman hymyillä ajatukselle, että Turku olisi Timanttiliigan kisapaikkana. Enää näin ei ole. En osaa itse arvioida mitä kaikkea tavoitteen saavuttaminen edellyttää, mutta oikealla tiellä ollaan aivan varmasti. Ja suuri katsojamäärä oli osoitus siitä, että yleisurheilu vetää, kunhan kisa on vain tarpeeksi korkeatasoinen.

Paavo Nurmi Games on osoitus ajattelusta, jota Suomessa harrastetaan aivan liian vähän. Olemme mestareita esittämään arvioita siitä, miksi joku juttu ei onnistu, sen sijaan että pohtisimme, mitä pitää tehdä, jotta onnistumme.

Varsinaissuomalaisuuteen kuuluu asioiden vakaa harkinta. Hankkeisiin ei ryhdytä hetken mielijohteesta, vaan syvällisen punninnan jälkeen. Ja hyvä niin, ei maailmaa haihattelulla pystytetä. Mutta ehkä annos ennakkoluulottomuutta voisi tehdä terää. Siis Paavo Nurmi-jengin lailla - rima korkealle. SUURIA EI SAAVUTA, JOS SUURIA EI TAVOITTELE.

P.S.
Päiväkirja lähtee nyt kesätauolle palaten sivuille elokuun alussa. Toivotan kaikille riemullista kesää! Ja käykää ihmeessä varsinaissuomalaisissa kesätilaisuuksissa. Niitä on maakunta pullollaan.

TÄMÄ VIIKKO
Maanantai: Ap maakuntahallitus, ip Maakunnan yhteistyöryhmä MYR. Hyvää keskustelua molemmissa paikoissa
Tiistai: Ap sisäistä hallintoa, lounas professori Jukka Westermarckin kanssa lääkekehityksen ympärillä, ip Kansalliset Seniorit maakunta-alustus
Keskiviikko: Luottamushenkilöiden ja toimiston väen tutustumismatka Teijoon (valokuvia alla). Käykää ihmeessä!
Torstai: Johtoryhmän budjettikokous koko päivän. Illalla Paavo Nurmi Games
Perjantai: Sisäistä hallintoa, kokouksia

Läs 5839 gånger Senast ändrad fredag, 26 juni 2015 10:02
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.