Go Varsinais-Suomi Go!

Skrivet av  måndag, 09 februari 2015 09:15

Elämme aikoja, jolloin nykyisen eduskunnan taival on kääntymässä loppusuoralle. Hallitus vielä painaa pari kuukautta, mutta käytännön politiikka on siirtynyt jo huhtikuun eduskuntavaaleihin.

Televisio-ohjelmista seuraan hartaimmin uutisten ja Pikku Kakkosen jälkeen Pressiklubia, koska sitä juontaa mielestäni Suomen ylivoimaisesti paras politiikan moderaattori, Ruben Stiller.
Viime viikon ohjelmassa hypättiin jo eduskuntavaaleihin, kun mukana olleet nestoritoimittajat Timo Haapala ja Pekka Ervasti korostivat, että puolueiden tulee lyödä pöytään leikkauslistansa, jotta kansalaiset eivät tuntisi tulleensa petetyiksi vaalien jälkeen.
Oikeassa pojat ovat, paitsi, että eräs politiikan kommentoinnin konkari ehti jo todeta listojen julkaisemisen olevan tehokkain tapa torpata esitetyt asiat, koska jonkun tultua ulos esityksineen, kilpailijat rientävät oitis ilmoittamaan, että juuri niistä eduista ei ainakaan nipistetä.
Maakunnan liiton ei onneksi tarvitse osallistua leikkauslistojen värkkäämiseen. Me olemme kehittäjäorganisaatio, jonka tehtävä on ponnistaa maakunnan parhaaksi tulevissa hallitusneuvotteluissa. Lähtölaukauksen ammumme tulevana tiistaina 10.2. Finlandia-talolla, jossa Turun kaupunki, Varsinais-Suomen liitto, yliopistot, työmarkkinajärjestöt etc. keskustelevat yhteistyötahojen kanssa siitä, mikä meille on tärkeää ja millä tavalla me haluamme osallistua suomalaisen hyvinvoinnin luomiseen.
Olen asunut kuuden eri maakunnan alueella, mutta yhtä hienoa yhteisponnistusta en ole muualla tavannut. Yksimielisyys ja yhteinen tahto ovatkin välttämätön edellytys niiden haasteiden voittamisessa, joita myös meillä Varsinais-Suomessa on.

Siis GO VARSINAIS SUOMI GO

Tuleva viikko:

Maanantaina: Heti kahdeksalta Turun kaupungin ja Varsinais- Suomen liiton poliittisen ja virkamiesjohdon tapaaminen. Puolelta päivin lyhyt käynti puolueiden toiminnanjohtajien kokouksessa. Alkuiltapäivästä alueen kansanedustajien ja kunnanjohtajien tapaaminen. Sen jälkeen keskustelu liiton hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kanervan kanssa ja päivän lopuksi Turussa vierailevan pääministeri Alexander Stubbin tapaaminen yritysvierailun yhteydessä.

Tiistaina: Koko maakunnan yhteisponnistus Finlandia-talossa aamusta iltaan.

Keskiviikkona: Oman talon johtoryhmän pitkä kokous iltaa myöden.

Torstaina: Joko konttorilla koko päivä tai pikakäynti Helsingissä EU-asioissa.

Perjantai: Aamupäivä liiton kansainvälisiä asioita, iltapäivä hallintorutiineja.

HYVÄÄ VIIKKOA KAIKILLE!

Läs 3507 gånger Senast ändrad tisdag, 10 februari 2015 14:32
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.