I Aulagalleriet visas nu Johan Elfvings fotografier och oljemålning. Utställningen heter "Skog och hav".

- Bildkonst i olika tormer har alltid fascinerat mig, men först i pensionsåldern har jag själv börjat idka bildkonst som hobby. Oljemålningen kom först i tur för snart 20 år sedan. Med totografering har jag däremot hållit på i knappt fem år, berättar i Nystad bosatta Johan Elfving.

Nu fotograferar och framkallar han flitigt och har fått många nya vänner på köpet.

- lbland använder jag mina foton som motiv i oljemålningen. Ett exempel här på utställningen är tavlan och totot av smedjan.

Elfving säger att han inte strävar efter konstnärliga bilder utan koncentrerar sig på naturen och dess invånare, samt på överraskande och dramatiska situationer. Sådana är utmanande och snabba och kräver, förutom primär förberedelse och prognostisering, en hel del tur.

- Det har man inte alltid, men ibland kan bilden innehålla en rolig detalj som kompencerar för den sämre kvaliteten.
Johan Elfving tipsar: Om du är intresserad av totografering lönar det sig verkligen att pröva. Jämför inte dina bilder med andras och håll inte ribban för högt, utan låt ditt kunnande utvecklas i egen takt. Det lönar sig att lyssna på råd men också att minnas, att det bara är fråga om hobby.

- När man kommer igång har man mycket glädje framför sig.

Johan Elfvings fotografi "Kut" vann Egentliga Finlands fototävling sommaren 2015.

Johan Elfvings utställning "Skog och hav" visas i Egentliga Finlands förbunds Aulagalleri 30.3. - 29.4.2016, vardagar kl. 9 - 15, Bangårdsgatan 36, Åbo.

Välkommen!

Tilläggsinformation: johan.elfving(at)uusikaupunki.fi, tel. 0500 606 344

elfving

majakka

taulut