LED TAILOR INNOVA7ION OCH MYSSYFARMI FICK INNOAURA-PRISET

Lisätietoja: Näringslivschef Petteri Partanen 040 7760 630

Led Tailor Innova7ion, CTO Mika Nummenpalo 044 5598 359

Myssyfarmi, värdinna, kreativ direktör, Anna Rauhansuu 044 5704 022

 

Led Tailor Innova7ion från Salo och Myssyfarmi från Pöytis får årets Innoaura-pris. I tävlingen "Innoaura – kreativ innovationskraft från Egentliga Finland" söktes ett företag från landskapet som enligt väljarna innehar kreativitet och kreativ potential eller som utvecklat affärsverksamhet inom så kallade kreativa branscher.

Led Tailor Innova7ion har har utvecklat ljusbaserade apparat som dödar bakterier och kan användas till exempel i sjukhus och näringslivsindustrin. På så sätt kan användningen av kemikalier och biocider minskas, vilket i sin tur minskar miljöbelastningen. Produkterna har stor potential för export.

- Vi är på en hel ny resa mot en kemikalfri värld och vårdformer utan mediciner. Ljuset är en ny antibiotika, naturens egna medicin. Som ett företag i Egentliga Finland har Salo öppnat oss nya möjligheter. Det finns så mycket kunskap runtomkring. Jag är väldigt glad över det här priset. Vi vill föra det goda vidare, och ska använda pengarna för att skänka vår egna produkt åt canceravdelningen på ÅUCS, berättar Mika Nummenpalo, teknologidirektör på Led Tailor Innova7ion.

Myssyfarmi från Pöytis är ett landsgårdsbaserat desingföretag. Den är känd för sina yllemyssor och belönade ekologiska matprodukter. Företagets produkter säljs i 13 länder och ungefär 45 affärer. Myssyfarmi har lyckats med att förena innovativt det gamla och nya, och dess verksamhet har en stark ekologisk och social innebörd. Mössorna produceras av ”mössgummor”, en växande grupp pensionerade damer.

- Det är fantastiskt att få erkännande för det vi har gjort. Har jag förstått rätt, så är det här första gången som huvudpriset vinns av ett företag från modebranschen. Det passar oss, vi har många gånger varit de första gällande olika saker. Till exempel var vi första landsgård som fick stöd för sitt internationaliseringsprojekt för ett par år sedan. Vi tycker vi har gjort rätta saker och priset är en fin belöning för hela teamet. Vi hoppas det ger fart för vår koncept speciellt här i Egentliga Finland. Lokalitet och stöd av de lokala människorna är väldigt viktigt för oss, berättar värdinnan och kreativa direktören Anna Rauhansuu.

innoaura2017

Myssyfarmin Anna och Janne Rauhansuu, Led Tailor Innova7ionin Mika Nummenpalo och Terho Hoskonen.