Hur kan vi samarbeta effektivare för ett attraktivt Egentliga Finland? Hur kan vi lära oss tillsammans, öka vår förändringsförmåga och få tillräckligt med experter i regionen? Vi bjuder in dig för att vilja och agera tillsammans! Vi sammanför påverkare i företag, läroanstalter, organisationer och offentliga aktörer i Egentliga Finland till en dialog och för att påskynda regionens förmåga att förnyas genom samarbete.

Välkommen till Kompetensens tid-forumet i Egentliga Finland:

Tid: tis 13.4 kl. 16–18

Plats: Nätevenemang i Zoom-plattformen

Forumet är en början på ett samarbete där regionens aktörer med hjälp av Sitra förnyar kompetensen i området och förmågan att förändras tillsammans. Framtidshuset Sitra stöder under ett år samarbetet mellan regionens aktörer och även faciliterar forumens arbete.

Ett nätverksevenemang öppnar vårens serie med tre forum. På evenemangen skapas en delad uppfattning om behov, projekt och verksamhetsmiljön gällande kompetens och samarbete i regionen. Du blir bekant med andra samt både delar med dig av och får nya kunskaper och förståelse för utveckling av din verksamhet och förnyande av kompetens. Forumet leds på finska, men deltagarna kan använda finska eller svenska.

Anmäl dig senast 12.4 till det första evenemanget som ordnas 13.4 här. Ett mer detaljerat program och deltagarlänken skickas till dem som har anmält sig per e-post före evenemanget.

Notera samtidigt i kalendern också de två följande forumen 6.5 kl. 16–18 och 27.5 kl. 16–18.

Samarbetet Kompetensens tid i Egentliga Finland har en koppling till Sitras Kompetensens tid-projekt som ska påskynda utvecklingen av en politik för livslångt lärande i Finland. Kompetens ses som en produktiv investering samt byggmaterial för välbefinnande och konkurrenskraften. I projektet Kompetensens tid i regionerna deltar nio olika regioner från olika delar av Finland, och det fortsätter under hela 2021. Som resultat av samarbetet är utvecklingsarbetet allt effektivare och regionens resurser utnyttjas mer omfattande.

Välkommen att delta – vi skapar livskraft tillsammans genom gemensam förnyelse!

Med vänlig hälsning

Kari Häkämies, landskapsdirektör, Egentliga Finlands förbund

Hanna Munter, verkställande direktör, Egentliga Finlands Företagare

Kaisa Leiwo, verkställande direktör, Åbo handelskammare

Helena Mustikainen, projektledare, Sitra

I samarbetet deltar även utbildningsanordnare, läroanstalter och universitetet i regionen.

Mer information:  

Kontaktperson för Egentliga Finland: Esa Högblom, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 040 7760 310

Praktiska arrangemang: Annakaisa Tikkinen, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 040 356 6082

Mediekontakter: Anna-Maija Vesa, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 040 522 1988